Pekó az új elnök a COOP élén

Pekó László Coop

A CO-OP Hungary Zrt. Igazgatósága Pekó Lászlót (képünkön), a Nyírzem Zrt. vezérigazgatóját választotta új elnökévé, aki a közelmúltban elhunyt Csepeli Lajos tisztét tölti be a jövőben. Az új elnök továbbra is folytatja a COOP fejlesztéseit, és megőrzi a kereskedelmi lánc meggyőző piaci részesedését.

Arra fogok törekedni, hogy a COOP Gazdasági Csoport továbbra is megőrizze masszív piaci pozícióját a hazai kereskedelemben, és hogy az eddigi fejlődésünk a jövőben is töretlen legyen – mondta el Pekó László, a CO-OP Hungary Zrt. Igazgatóságának új elnöke. A hazai kereskedelmi láncnál azt követően választottak az Igazgatóság élére új elnököt, hogy a pozíciót eddig betöltő Csepeli a közelmúltban tragikus hirtelenséggel elhunyt.

Pekó ezzel kapcsolatban kijelentette: Csepeli a COOP Gazdasági Csoport egyik legrégebbi és legerősebb pillére volt, akinek a váratlan halála mélyen megrázta munkatársait és barátait. Mindazonáltal a COOP kezdetektől fogva a csapatmunka szellemiségében hitt, ezért a közös összefogás több évtizedre visszanyúló hagyományai biztosítják a zökkenőmentes folytatást.

Az új elnök fő céljai között jelölte meg a COOP jelenleg zajló informatikai megújításának folytatását, valamint azt, hogy a kereskedelmi lánc sikeres választ adjon a januártól esedékes megnövelt minimálbér okozta kihívásokra. Hozzátette: a COOP évtizedek óta sikeresen reagál a szabályozási változásokra és a versenytársak által támasztott kihívásokra egyaránt, miközben lezajlott az országos boltmegújítási program, és számos hatékonyság növelő, környezetvédelmi beruházásra is sor került a tagcégeknél. „A COOP a továbbiakban is ezt az utat folytatja majd, a száz százalékban magyar tulajdonosi köre, 32 ezer munkatársa, valamint napi másfél millió vásárlója érdekében” – fogalmazott Pekó.

Related posts

Leave a Comment