A UPS kiterjeszti veszélyes áru portfólióját

A UPS kibővítette veszélyesáru-szállítási programját világszerte több mint 400 új árucikkel a légi szállítás, és Európában több mint 300 új árucikkel a földi szállítás terén. A cég egyúttal a megengedett szállítható mennyiséget is növelte egyes áruknál.

A különböző ipari vállalatok közt egyre nő az igény e speciális termékek küldésére. Például, az egészségügyet ellátó vállalatoknak vegyszereket kell szállítani a laboratóriumi felszerelések tisztításához, míg az ipari gyártó cégek egyebek mellett festéket, sűrített gázokat, ragasztókat, akkumulátorokat szállíttatnak. A UPS mostantól már 36 ország között segíti ügyfeleit ezen veszélyes áruk szállításában.

„A UPS abban támogatja a vállalatokat, hogy a sokszor szigorú és összetett követelmények ne jelentsenek akadályt a veszélyes áruk szállításában” – mondta Nando Cesarone, a UPS Europe elnöke (képünkön). „Mindent átfogó megoldásunkkal most már teljesíteni tudjuk ügyfeleink komplex igényeit, legyen szó akár hagyományos vagy veszélyes áruk szállításáról.”

A UPS olyan technológiai alkalmazásokat követ, melyek megkönnyítik a csomagok szállítását, és megfelelnek többek közt a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség, az amerikai Szállítmányozási Minisztérium, az európai veszélyes áruk közúti szállításáról szóló egyezmény és a Nemzetközi Polgári Repülési Szervezet iránymutatásainak.

A szolgáltatás részeként a UPS ügyfelei a UPS Worldship eszköz használatával ellenőrizhetik, hogy a veszélyes árut tartalmazó rakomány megfelel-e a szállítási követelményeknek, és egyúttal értesíthetik a UPS-t, hogy a rakomány készen áll a feldolgozásra.

A UPS nagy hangsúlyt fektet az alkalmazottak képzésére, és rendkívüli intézkedéseket tesz annak érdekében, hogy biztosítsa a kockázatos áruk biztonságos szállítását. A vállalat integrált szállítmányozási hálózata szivárgásmentes csomagolást, tűzálló konténereket és tűzszigetelő fedeleket használ.

Related posts

Leave a Comment