Waberer’s: folytatódik a növekedés az év hátralévő részében

A Waberer’s International Nyrt. a kedvező harmadik negyedéves eredmények alapján arra számít, hogy az utolsó negyedévben is folytatódik a növekedés, és 2017-ben hozzák az elvárt eredményeket.

Lajkó Ferenc, a Waberer’s International Nyrt. vezérigazgatója a cég harmadik negyedéves pénzügyi eredményét bemutató sajtótájékoztatón kedden kiemelte: sikeres, erős negyedévet zárt a cég, minden lényeges mutató emelkedett. Ismét szállították, amit megígértek – fogalmazott a kétszámjegyű árbevételnövekedéssel kapcsolatban. Az idei évre vonatkozó stratégia alapján dinamikus növekedést vár, amit a méretgazdaságosságra, innovációra, hatékonyságra támaszodva kívánnak elérni. Hangsúlyozta: bármilyen üzleti környezethez a versenytársaknál jobban és gyorsabban alkalmazkodtak. A cégnek nincs nyilvános árbevételi terve, részben azért, mivel év közben vitték tőzsdére – közölte.

A vezérigazgató rámutatott: komoly organikus növekedést értek el mindhárom fő üzletágban, amit a Link fuvarozócég felvásárlása is segített a nemzetközi szegmensben. Az árbevétel növekedését eredményező hatások között az áremelést is kiemelte, amit minden üzletágban el tudtak érni.

A lengyel Link felvásárlásának hatása ebben a negyedévben jelent meg először, a régióban újabb akvizíciós célpontot keresnek. A Link integrációja a megfelelő ütemben halad – közölte. Az üzemanyag felhasználásban is jelentős megtakarítást értek el, ez több mint három százalékkal javult a harmadik negyedévben, a rakottsági mutató az év hátralévő részében is tovább fog javulni – jelezte.

Ismertette: az egy részvényre jutó nyereség 29 százalékkal 0,34 euróra nőtt. A Link nélküli nettó tőkeáttételi mutató nem változott érdemben, a rendszeres EBITDA 2,9-szeresén áll.

A munkaerőhelyzetre utalva azt mondta, hogy részben a Brexit hatására is várható a sofőrök hazatérése, mivel az ágazatban egyre versenyképesebbek a bérek. Az innováció és önvezető járművek pedig hozzájárulnak az ágazat előtt álló kihívások megoldásához.

Erdélyi Barna vezérigazgató-helyettes hangsúlyozta: elégedettek a cég teljesítményével. A nemzetközi fuvarozási ágazatban közel 3500 járművel dolgoznak Nyugat-Európában, a sofőrök száma 650-nel nőtt, a járműveké közel ötszázzal, ez a teljes árbevétel háromnegyedét adta. Az ágazat árbevétele a teljes árbevétellel megegyezően kétszámjegyű, közel 23 százalékos növekedést mutatott. Van elég járművezetőjük, amit komoly eredménynek nevezett, mivel biztos alapot ad a további növekedéshez – húzta alá Erdélyi Barna.

Az üzemanyag-beszerzési stratégiájuk sikeres volt, ahogy a fogyasztáscsökkentési programjuk is, az üzemanyag-fogyasztás 3,4 százalékkal 28,1 millió euróra csökkent a harmadik negyedévben. Kiemelte azt is, hogy a regionális ágazatban harminc százalékkal nőtt az árbevétel az ügyféligények növekedésével, amit a lakossági fogyasztás bővülése táplált. A raktárkapacitás harmincezer négyzetméterrel közel kétszázezerre nőtt. Az ágazatban százzal több kamion, és 150-nel több sofőr dolgozott a negyedévben. Az egyéb ágazatba sorolt biztosítási tevékenység bevétele közel húsz százalékkal emelkedett, ami a biztosítói ügyfélkör bővülésének eredménye – mondta.

Related posts

Leave a Comment