Gránit Pólus: Peter Munk fogta vissza a döntéshozatali folyamatokat és a nagyszabású fejlesztéseket

Magyar tulajdonba került a Gránit Pólus csoport, miután Demján Sándor kivásárolta Peter Munk kanadai üzletember tulajdoni hányadát – közölte a ingatlanfejlesztéssel és üzemeltetéssel foglalkozó társaság.

A tájékoztatás szerint az új tulajdonosi struktúrában Demján Sándor és közvetlen munkatársai többségi, Csányi Sándor kisebbségi tulajdonosként jegyzi a vállalatcsoportot.

A tranzakcióval a cégstruktúra egyszerűbb lett, a döntéshozatali folyamatok felgyorsulnak, így minden akadály elhárult további nagyszabású fejlesztések elől – írja közleményében a Gránit Pólus, a tranzakció értékét azonban nem közölték.

A közleményben emlékeztetnek arra, hogy Munk – mint a TrizecHahn elnöke és egyik tulajdonosa – a 90-es évek végén csatlakozott a cégcsoporthoz, a mintegy húszéves együttműködés során öt közép-kelet európai országban, több mint húsz sikeres projektet valósítottak meg, a cég 2010-ben Európa harmadik legnagyobb kereskedelmi ingatlanfejlesztője lett.

A Gránit Pólus több mint egymillió négyzetméter ingatlant üzemeltet Közép-Kelet-Európában, az üzemeltetett egységekben évente 110 millió látogató fordul meg, a cég vagyona több mint egymilliárd euró. (Képünkön Demján Sándor és Csányi Sándor)

Az érintett pénzintézetek kedden közös sajtóközleményben jelentették be, hogy 335 millió eurós szindikált hitelmegállapodást írt alá a Gránit Pólus az Erste Group, az UniCredit Group és a K&H Bank konzorciumával a meglévő hiteleinek refinanszírozása és a West End City Center capex (tőkeberuházási) hitelkeretének biztosítása érdekében.

Related posts

Leave a Comment