Újabb üzemcsarnokkal bővül a bonyhádi Schäfer-Oesterle Kft.

Újabb, 1200 négyzetméteres üzemcsarnokkal bővül a bőrbevonatú autóalkatrészeket gyártó bonyhádi Schäfer-Oesterle Kft. üzeme, a létesítmény alapkövét a napokban helyezték el a bonyhádi ipari parkban.

Frei István, a német tulajdonú cég ügyvezető igazgatója arról számolt be, hogy a jelenleg 350 embert foglalkoztató kft. a bővítés után 50 fővel növeli létszámát. Az új csarnokban jövő év második felétől az Audi-Volkswagen csoporthoz tartozó Lamborghini városi terepjárói számára készítenek bőrbevonatú ajtókárpitokat.

A szekszárdi PSN Építőipari Kft. kivitelezésében épülő üzemcsarnok 2018 első negyedévében készül el, az új termék gyártása az év második felében kezdődik. A Schäfer-Oesterle a munkahelyek megtartása érdekében középfokú szakképzést is indít a térségben.

A cég – amely nyáron adta át legutóbb épült, ezer négyzetméteres üzemcsarnokát – az új projektnek köszönhetően egyharmadával növeli árbevételét, amely 2016-ban 3,3 milliárd forint volt, idén ezt meghaladó nettó árbevételre számítanak – mondta az ügyvezető.

Az 1976-ban alapított, az autóipari alkatrészek bőrrel való bevonására specializálódott német Schäfer-Oesterle csoport termékeit németországi, valamint a 2005-ben alapított magyar leányvállalat bonyhádi gyárában állítják elő. A bonyhádi üzemben jelenleg legnagyobb volumenben E-osztályú Mercedesek bőrbevonatú karfája készül, amelyből évente hetvenezer darabot állítanak elő.

Related posts

Leave a Comment