A Wizz Air szerezte meg a csődbe ment Monarch Airlines lutoni résidőit

A magyar hátterű Wizz Air szerezte meg az október elején csődbe ment Monarch Airlines London-Luton repülőtéren lévő résidőit, a társaság így 18 százalékkal tudja bővíteni a londoni kínálatát.

A társaság honlapján szerdán közöltek szerint 2018-ban hétre emelik a lutoni bázison lévő repülőgépek számát, és hetente tízezer új székkel, valamint 28 járattal bővítik majd a kínálatot. A pontos célállomások listáját később hozzák nyilvánosságra. Ez a fejlesztés 18 százalékos kapacitásbővítést jelent.

A Monarch Airlines október elején ment csődbe, a társaságot azóta a KPMG kirendelt munkatársai irányítják. A repülőtéri üzemhez elengedhetetlen résidőkről a brit fellebbviteli bíróság a múlt héten döntött, mivel ezek eladhatósága vitás volt. Végül a bírák úgy döntöttek, eladhatja őket a csődbe ment légitársaság. A London-Gatwick repülőtéri résidőket a British Airways anyavállalata, az International Airlines Group szerezte meg.

Légiipari szakértők szerint a Monarch résidőinek értéke hatvanmillió font.

A résidő egy jogot jelent, amelynek alapján a légitársaság repülőgépei adott időpontban le- és felszállhatnak az adott repülőtéren, és a két manőver között használhatják a repülőtér infrastruktúráját.

A Wizz Air októberben jelentette be, hogy brit üzemelési engedélyt kért, és jövő tavasztól már járatokat üzemeltetne a szigetországi engedélyek birtokában.

Related posts

Leave a Comment