Idén 310 milliárd forintos forgalma lehet a Porsche Hungáriának

A Porsche Hungária (PH) Kft. tíz százalék körüli növekedéssel, mintegy 35 ezer gépkocsi eladásával zárja az idei évet – mondta Eppel János ügyvezető igazgató.

Jelezte: a magyarországi autópiacon az idén várhatóan 112 ezer személygépkocsit és 23 500 kishaszonjárművet helyeznek forgalomba. Várakozásai szerint a PH értékesítése 2018-ban tovább bővül, a Volkswagen konszern márkáinak eladásai az összpiacihoz hasonló ütemben, nyolc-tíz százalékkal emelkednek.

Beszámolt arról, hogy a magánvevők aránya 2017-ben tovább emelkedett, már eléri a negyven százalékot. A hitelfelvételi lehetőségek javulásával ebben további tartalékok vannak – fűzte hozzá. Erős volt az év során a flottaértékesítés is – mondta. A következő időszakban a PH új modellekkel erősít, főleg az SUV-kategóriában. Eppel megjegyezte: a magyar piac idei bővülésének hetven százaléka az SUV-szegmens erősödésének tulajdonítható.

Az ügyvezető igazgató az MTI kérdésére közölte: a dízelmotoroknál tavaly elindult szoftverfrissítési program hetven százaléknál tart, várhatóan a jövő év közepén lezárul. Megjegyezte, az érintett járművek 95 százalékánál végzik el az átalakítást, mivel a tulajdonosok egy része nem igényli, illetve nem elérhető. A Porsche Hungária márkakereskedői 2017-ben az előzetes adatok szerint 13 200 Volkswagent, 3050 Volkswagen-haszonjárművet, 2870 Audit, 12 400 Skodát és 3450 Seatot értékesítettek. Az eladásokból kétszáz elektromos jármű volt.

A Porsche Hungária Kft. árbevétele 2017-ben mintegy 310 milliárd forint lesz.

Related posts

Leave a Comment