Az Adient bővíti magyarországi kapacitásait

Az Adient – vezető autóüléseket gyártó vállalat – december 15-én hivatalosan is megnyitotta harmadik móri telephelyét. Az új egységben prémium kategóriás gépjárművekhez készítenek magas minőségi elvárásoknak is megfelelő ülésállító mechanizmusokat, vezető európai autógyárak számára.

Ezzel a 47,5 millió eurós beruházással az Adient, a közép- és kelet-európai autógyártók által támasztott növekvő keresletet igyekszik kielégíteni komplett autóülések, szerkezetek és mechanikai tartozékok előállításával. Az új, móri üzem a meglévő gyártás-kapacitásokat támogatva segíti a jelenlegi és jövőbeli megrendelések kiszolgálását. Móron mintegy kétezer alkalmazottat foglalkoztatnak, de amint az új üzem eléri teljes kapacitását, körülbelül kétszáz új dolgozó felvételére lesz lehetőség.

A mintegy 12 ezer m²-es csarnokban a legmodernebb technológiát használva gyártják majd a különböző ülésállító mechanizmusokat. Sorin Moisescu, az Adient operációs igazgatója elmondta: “A földrajzi elhelyezkedése és a gépjárműgyártó partnerek közelsége miatt Mór kiváló választás volt a vállalat bővítésére. Míg a már meglévő üzemben különböző ügyfeleknek – például a Daimler, a BMW és Rolls Royce, a Renault, a Nissan vagy a VW-csoport – számára mechanikákat és első ülés-szerkezeteket állítunk elő, az új gyárban kifejezetten a prémium kategóriás ügyfelek, a BMW és a Daimler számára gyártunk majd”.

Komplex megoldások készülnek a magyarországi üzemekben
Az Adient 2006 óta van jelen Magyarországon. A vállalat három telephelyén – Móron, Mezőlakon és Kecskeméten – több mint 2700 alkalmazottat foglalkoztat. “A fő tényező, amely miatt az Adient úgy döntött, hogy Magyarországra jön, a jó infrastruktúrával és munkaerő-bázissal rendelkező környezet volt, amelyre lehet építeni. A vállalat eddigi magyarországi múltja megerősíti, hogy jó döntést hoztunk. Mindemellett ez a beruházás a következő fontos mérföldkő az európai termelési hálózatunk bővítésében, amely hozzásegít minket, hogy a kiváló minőségen, technológián és teljesítményen alapuló termékeink még szélesebb skáláját kínáljuk ügyfeleinknek”- mondta Sorin Moisescu.

Minden harmadik autóhoz az Adient gyárt üléseket
Az Adient a Johnson Controls Automotive Seating vállalat szétválásával jött létre. Az autóipar egyik legmeghatározóbb, innovatív szereplőjeként az a célja, hogy vezető helyet töltsön be az autóülés gyártásban egyedülálló globális hálózatán és termék skáláján keresztül. A vállalat évente több mint 25 millió autóülést állít elő, így világszerte minden harmadik járműhöz az Adient gyárt üléseket. A most megnyíló gyáregységgel az Adient megerősíti pozícióját a globális piacon és még tovább növeli kapacitásait a közép- és kelet-európai régióban.

Az új üzem számokban
Az egység mérete: 12 ezer m²
Tervezett éves kapacitás: 2.3 millió első ülésszerkezet
A befektetés összege: összesen 47.5 millió euró
Ügyfelek, amelyek számára gyártanak: BMW, Daimler

(Címlapképünkön: balról jobbra: Gulyás Ervin Operációs Menedzser, Sorin Moisescu Operációs Igazgató, Szentkuti László Operációs Menedzser megnyitják az Adient új móri gyáregységét.)

Related posts

Leave a Comment