Növekedett a charleroi-i reptér forgalma 2017-ben

Az előző évhez képest hat százalékkal nőtt 2017-ben a fapados légitársaságokat fogadó dél-belgiumi Charleroi repülőterének forgalma. A magyar hátterű WizzAir 16 százalékkal több utast szállított Belgiumba – közölte a La Libre Belgique című belga napilap.

A repülőteret irányító igazgatóság tájékoztatása szerint közel rekordnak számító 7,7 millió utas fordult meg a charleroi-i reptéren, amely mintegy ötmillióval haladta meg az üzleti tervben rögzített várakozásokat.

Annak ellenére növekedést sikerült elérni a repülőtér forgalmában, hogy az ír Ryanair légitársaság nyár végétől rengeteg járatot törölt Európa-szerte. A járattörlések több tízezer utast térítettek el a dél-belgiumi légikikötőtől.

A beszámoló szerint az ír cég így is 11 százalékkal növelte belgiumi forgalmát az azt megelőző évhez képest. A legnagyobb, 42 százalékos növekedést a török Pagasus légitársaság érte el. A vakációzók igényeit kielégítő TUI fly társaság 22 százalékkal több utast szállított, az AirCorsica 9, a fehérorosz Belavia 16 százalékkal erősödött. Az előző évhez képest a WizzAir ugyancsak 16 százalékkal növelte forgalmát Belgiumban 2017-ben.

Related posts

Leave a Comment