Megállapodott a Spar és a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete

Megállapodott a 2018-as bérekről a c Magyarország Kereskedelmi Kft. és a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ).

A Spar és a KASZ közös közleményben ismertették, hogy a vállalat valamennyi munkavállalója magasabb fizetést kap az idén. A Spar garantált bérminimum, illetve minimálbér jogszabályban rögzített emelésén túl is biztosít bérfejlesztést a dolgozóknak, a legnagyobb létszámot kitevő áruházi munkakörökben a kezdő bér minimum havi bruttó kétszázezer forint lesz – tették hozzá.

A béremelés mellett bevezetik a Spar hűségprogramot, amellyel béren kívüli juttatásokat is kapnak a munkavállalók, a Sparnál eltöltött évek függvényében. Emellett megmarad a dolgozók 13. havi juttatása, valamint továbbra is él a tíz százalékos dolgozói vásárlási kedvezmény.

A közleményben Maczelka Márk, a Spar kommunikációs vezetője hangsúlyozta: a vállalat tavaly tízmilliárd forint értékű bérfejlesztést hajtott végre, idén ez eléri a kilenc milliárd forintot, amelyet a járulékcsökkentés közel egymilliárd forint értékben fedez. Ez két év alatt a bérek negyven százalékos növekedését jelenti a Sparnál.

A közlemény szerint a Spar Magyarország beruházási kerete idén meghaladja a 23 milliárd forintot, amelyet az osztrák családi tulajdonban lévő vállalat Magyarországon fektet be. Ennek keretében közel húsz áruházat újíthatnak fel és több új áruházat is átadhatnak.

Maczelka megjegyezte: a tervek szerint a beruházásoknak köszönhetően a dolgozók létszáma idén tovább bővülhet. A cég fluktuációs rátája egy év alatt közel hét százalékponttal csökkent, ami a bérfelzárkóztatási stratégia helyességét támasztja alá.

Korábbi közlés szerint a Spar Magyarország árbevétele 2016-ban meghaladta az 516 milliárd forintot, 5,2 százalékkal volt több az előző évinél. A cég 26 éve van jelen Magyarországon, hálózatához 508 üzlet tartozik, ebből 133-at üzemeltetnek franchise partnerek. A társaság 13 ezer munkavállalójával évek óta Magyarország egyik legnagyobb foglalkoztatója.

Related posts

Leave a Comment