A Gefco tovább bővíti raktári kapacitásait

Az ipari logisztika területén globális szereplőnek számító és az autóipari logisztikában vezető szerepet betöltő Gefco Csoport megnyitotta a harmadik, élettudomány és egészségügyi, hőmérsékletszabályozással ellátott raktárát. Az Egyesült Királyságban található új üzem közel található a londoni Heathrow reptérhez és tovább bővíti a Gefco Frankfurtban és Amszterdamban található raktárainak kapacitását.

Az új, 15 ezer négyzetméteres csarnok megnyitásával a Gefco árufuvarozási üzletága megszilárdítja és bővíti szakértelmét az élettudományi és egészségügyi szektorban. A létesítményt úgy alakították ki, hogy megfeleljen a gyógyszeripari termékek szállítására vonatkozó legmagasabb követelményeknek, így például különböző hőmérsékletű raktárterületekkel rendelkezik: szobahőmérséklet (15 °C – 25 °C), hűvös (2 °C – 8 °C), és fagyasztó részleggel (-25 °C – -15 °C).

„Szolgáltatási körünket bővítettük azzal, hogy rendelkezünk a nagykereskedelmi forgalmazói engedéllyel, mely ügyfeleink számára azt bizonyítja, hogy ugyanazon szabványokat alkalmazva dolgozunk, mint ők” – mondta Josette Wells, a Gefco Forwarding Quality & Compliance igazgatója. A nagykereskedelmi forgalmazói engedély lehetővé teszi, hogy az új létesítményben a logisztikai és szállítási szolgáltatások részeként emberi gyógyászatra és állatorvosi célra szánt gyógyszereket, valamit orvostechnikai eszközöket tároljanak.

Az új egység magas biztonsági feltételekkel működik, beleértve a légi teherszállításra irányuló helyszíni röntgenfelvételek elvégzését és a 24 órás folyamatos megfigyelést is. Az új központ GDP* – kompatibilis és ISO 9001:2015 minősítéssel rendelkezik.

Az élettudományi és egészségügyi logisztika szakértőjeként a Gefco háztól házig történő, hőmérséklet-vezérelt, integrált logisztikai, multimodális és teljesen kompatibilis megoldásokat kínál.

“Az élettudományi és egészségügyi logisztikai piac változik, és mind bonyolultabbá válik. A hőmérséklet-érzékeny termékek számának növekedésével, valamint a szállításukkal kapcsolatos előírások szabályozásával a vállalatoknak nagyobb hangsúlyt kell fektetniük az ellenőrzésre és a biztonságra” – mondta Anthony Gunn, a Gefco Freight Forwarding üzletágának ügyvezető alelnöke. “A Gefco nagy múltra tekint vissza az élettudományi és egészségügyi szektorban. Ez az új, Egyesült Királyságban megnyitott létesítmény tükrözi a Gefco folyamatos befektetését ebbe az ágazatba.”

*GDP Good Distribution Practice (GDP) – a minőségbiztosítás azon része, amely biztosítja, hogy a termékeket megfelelő körülmények között tárolják, szállítják és kezelik

Related posts

Leave a Comment