A Ryanair negyedéves profitja 12 százalékkal nőtt

Tizenkét százalékkal nőtt az ír Ryanair diszkont légitársaság harmadik negyedéves adózott eredménye az előző év azonos időszakához képest, miközben a jegyárak négy százalékkal csökkentek – olvasható a Ryanair hétfői közleményében.

A december 31-ével végződött harmadik pénzügyi negyedévben az ír fapados cég bevételei négy százalékkal 1,4 milliárd euróra emelkedtek, a bővülés motorja a járulékos bevételek 12 százalékos növekedése volt. A Ryanair minden olyan bevételt, amely nem a jegy eladásából keletkezik egy utazással kapcsolatban (fedélzeti kiszolgálás, helyfoglalás, elsőbbségi beszállítás, poggyászdíjak) járulékos bevételként tünteti fel.

A társaság üzemelése négy százalékkal vitt el több pénzt, mint tavaly ugyanilyenkor, pedig a messze legnagyobb költséget jelentő kerozinszámla három százalékkal csökkent. A bérköltség viszont 18 százalékkal megugrott részben a szakszervezeti nyomásgyakorlás miatt.

Mindezeket összevetve a Ryanair üzemi eredménye hat százalékkal 126 millió euróra, az adózott eredmény pedig 12 százalékkal 105,6 millió euróra javult úgy is, hogy az átlagos jegyár négy százalékkal csökkent. Utasból viszont hat százalékkal több, 30,4 millió volt az érintett időszakban.

Related posts

Leave a Comment