Andrássy úti ingatlannal bővíti portfólióját az Appeninn

Az Appeninn Holding Nyrt. 2,2 milliárd forintért “A” kategóriás irodaházat vásárolt az Andrássy úton – közölte a társaság.

Az Andrássy út 59. szám alatt található egykori Andrássy-palota, mai nevén Dávid ház a Plaza House Kft. 100 százalékos üzletrészének megvásárlásával kerül az Appeninn portfóliójába.

A közlemény szerint a beruházás finanszírozásához a Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. mintegy 622 millió forint kölcsönt biztosít. A Konzum kölcsönügyletből származó követelésének kiegyenlítéséhez az Appeninn Holding új részvényeket bocsát ki, zárt körben, 660 forintos kibocsátási értéken, ami megegyezik a részvények csütörtöki (február 8-i) záróárfolyamával.

Az április végén záruló adásvételt követően az Appeninn Holdig az Andrássy úti ingatlant bérbeadás útján hasznosítja, amelyből 7 százalék feletti éves hozamot vár a menedzsment.

Az Appeninn Holding csütörtökön jelentette be, hogy 4,5 milliárd forintért 18 kereskedelmi ingatlant vásárol az Erste Alapkezelő két alapjától, az ingatlanokat hosszú távú szerződés alapján a SPAR Magyarország béreli.

Az irodaházakat, logisztikai ingatlanokat tulajdonló, illetve üzemeltető Appeninn részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) prémium kategóriájában kereskednek, a papírok csütörtöki záró ára 660 forint volt, éves minimum ára 207 forint, legmagasabb ára pedig 1173 forint.

Tizennyolc, a Spar Magyarország Kft. által bérelt ingatlant vásárol az Appeninn Vagyonkezelő Holding Nyrt. az Erste Alapkezelőtől, a tranzakció teljes értéke 14,5 millió euró (4,5 milliárd forint) – közölte az Appeninn Vagyonkezelő Holding az MTI-vel csütörtökön. A tájékoztatás szerint az ingatlanok bérbeadásából származó éves bevétel 1,8 millió euró (572 millió forint) ami 12,73 százalékos hozamot jelent a tranzakció teljes ügyleti értékéhez viszonyítva. A tranzakcióval az Appeninn tulajdonába kerül több mint bruttó 18 ezer négyzetméternyi kereskedelmi terület, továbbá a felépítményekhez tartozó összesen közel 80 ezer négyzetméternyi telek és kevéssel több mint 1200 parkolóhely is.

Related posts

Leave a Comment