10,6 milliárd forint támogatás a Continentalnak

A Continental, a világ egyik legnagyobb autóipari beszállítója zöldmezős beruházással hétezer négyzetméteres járműelektronikai alkatrészeket gyártó üzemet hoz létre a hajdú-bihari megyeszékhelyen, Debrecenben.

A százmillió euró értékű és 450 új munkahelyet teremtő beruházást – magas hozzáadott értékére tekintettel – a kormány 10,6 milliárd forint vissza nem térítendő támogatással segíti.

José Avila, a Continental igazgatótanácsi tagja közölte, hogy a beruházáshoz a kiváló infrastruktúra és a jól képzett munkaerő miatt választották Debrecent. Az építkezés az év második felében kezdődik, az új üzemben mechatronikai termékek, szenzorok, váltóművezérlő egységek készülnek majd – tette hozzá.

Avila felidézte, hogy a Continental 27 éve van Magyarországon, hat gyárat és egy kereskedelmi központot üzemeltetnek nyolcezer munkavállalóval. Az 55 országban 230 ezer embert foglalkoztató vállalat globális árbevétele tavaly elérte a 44 milliárd eurót, iparágai közül az elektronika termelése bővül a leggyorsabban – közölte.

Related posts

Leave a Comment