Májusban átadhatják a Szászsebes-Torda autópálya 3-as és 4-es szakaszát

Májusban átadhatják a forgalomnak a Szászsebes-Torda autópálya 3-as és 4-es szakaszát – mondta szerdán Gyulafehérváron Lucian Şova szállításügyi miniszter.

Şova kifejtette: az a célja, hogy májusban elkészüljön a Szászsebes-Torda autópálya 3-as és 4-es szakasza, és át is adják azokat a forgalomnak. Ennek érdekében a szaktárca hetente kommunikál a kivitelezővel, hogy az útügyi hatóság által jelzett gondokat orvosolják.

A miniszter sajnálatosnak nevezte, hogy az új szabályozás értelmében csak akkor adható át a forgalomnak egy autópályaszakasz, hogyha minden előzetesen támasztott feltételnek megfelel. ‘Ez a helyzet nem is kényelmes, nem is konstruktív. Az a célom, hogy az említett két szakaszt az összes feltétel teljesítése mellett nyissuk meg, ugyanakkor azonban tervezem javasolni a kormányhatározat módosítását is, oly módon, hogy lehetővé tegye a részleges átadást, hogy az egyes autópályaszakszok használhatók legyenek a törvényes átadásuk előtt is’ – jelentette ki a miniszter.

A sztráda 1-es és 2-es szakaszáról Şova úgy nyilatkozott, hogy azok még távol állnak az átadás pillanatától, mivel az építővállalat munkaerőhiányra panaszkodik. Ez a probléma azonban megfelelő bérezéssel megoldható – vélekedett a szaktárca vezetője.

A Szászsebes-Torda autópályát az eredeti tervek szerint 2016-ban kellett volna átadni. Elkészülte után a 70 kilométeres sztráda gyors és közvetlen kapcsolatot fog létesíteni az A1-es (Szeben – Szászsebes – Déva – Temesvár – Arad – Nagylak), illetve az A3-as (Brassó – Fogaras – Marosvásárhely – Torda – Kolozsvár – Nagyvárad – Bors) autópályával.

A szállításügyi miniszter gyulafehérvári látogatása során megerősítette azt a korábbi nyilatkozatát, hogy tervei szerint ebben az évben 60 kilométernyi autósztrádát adnak át — számolt be az Agerpres.

Related posts

Leave a Comment