Várakozások felett nőtt a tartós javak új megrendelése márciusban az Egyesült Államokban

A vártnál nagyobb mértékben emelkedett az amerikai feldolgozóipari tartós javakra leadott új megrendelések értéke márciusban.

Az amerikai kereskedelmi minisztérium csütörtökön közölte, hogy az új megrendelések márciusban az előző havihoz képest 2,6 százalékkal, 6,4 milliárd dollárral 254,97 milliárd dollárra emelkedtek. Elemzők 1,6 százalékos növekedést vártak a februárban mért 3,5 százalékos bővülés után.

A szállítási eszközök nélkül az új megrendelések márciusban stagnáltak a várt 0,5 százalékos növekedés helyett. Februárban 0,9 százalékos bővülést mértek. A szállítási eszközök megrendelései 7,6 százalékkal nőttek márciusban. A hadiipari cikkek nélkül a megrendelések 2,8 százalékkal nőttek a februári 3,05 százalékos emelkedés után.

Márciusban a feldolgozóipari tartós javakból a teljesített rendelések értéke 0,3 százalékkal, a raktárkészleteké 0,1 százalékkal, a teljesítésre váró rendelések állománya pedig 0,8 százalékkal emelkedett. A feldolgozóipar állítja elő az amerikai hazai össztermék mintegy 12 százalékát.

Related posts

Leave a Comment