Milliárdokat költ az Accor Hotels a budapesti szállodái megújítására

Az Accor Hotels 35 millió eurót (~11,2 Mrd forint) fordít fővárosi szállodáinak megújítására, a tavaly megkezdett munkálatokkal három szállodában eddig 261 szobát építettek át – közölte a szállodalánc.

A cégcsoport Magyarországon 18 szállodát üzemeltet, különböző kategóriákban. A tájékoztatás szerint a Mercure Budapest Buda teljes felújítása jövő év elejére készül el, amikor négyszáz új szobával várja vendégeit a hotel. A Mercure Budapest Korona teljes körű átalakítási munkálatai 2020 elején fejeződnek be, míg a harmadik fővárosi szállodájuk, a Mercure City Center hamarosan elnyeri végleges formáját.

A közlemény idézi Sabina Bartyzelt, a magyarországi Novotel és Mercure szállodák regionális üzemeltetési igazgatóját aki kiemelte: Budapest egyre vonzóbb úti cél mind a szabadidős, mind az üzleti, mind pedig a kettő ötvözetének számító “bleisure” utazók körében. Trendi és biztonságos város – tette hozzá.

Korábbi közlés szerint tavaly kiemelkedően, 15,4 százalékkal nőtt az Accor Hotels magyarországi szállodáinak nettó árbevétele, és meghaladta a 25,8 milliárd forintot. Luc Gesvret magyarországi vezérigazgató akkor közölte, hogy az idén a tavalyihoz hasonlóan dinamikus árbevétel-növekedést terveznek, és több fejlesztést is végrehajtanak.

Az Accor Hotelsnek 250 ezer alkalmazottja dolgozik a csoport 4300 szállodájában a világ száz országában, Magyarországon ezer munkavállalót foglalkoztatnak.

Related posts

Leave a Comment