Irodaházat épít Budapesten a CPI Hungary

Irodaházat épít a fővárosi Váci úton a CPI Hungary, a beruházási költség meghaladja a 6 milliárd forintot, amit saját forrásból finanszíroz a társaság – mondta Gereben Mátyás, a CPI Property Group magyarországi leányvállalatainak vezetője.

A 16 ezer négyzetméter bérbe adható területű épületet a tervek szerint 2019 őszén adják át. Egyik különlegessége a környezettudatos, intelligens épületfelügyeleti rendszer, a beépített technológiák azonnali visszajelzést adnak a bérlőknek például az áramfogyasztásról vagy a megtakarított energia mértékéről – ismertette.

A beruházó CPI várakozásai szerint az átadástól számított 12 hónapon belül a bérbeadottság eléri majd a kilencven százalékot.

Az új épülettel csaknem 35 ezer négyzetméteresre bővül a már meglévő, Balance Office Parknak elnevezett irodakomplexum. A már ott álló 19 ezer négyzetméternyi épületet korábban két ütemben, összesen több mint 1,5 milliárd forintos költséggel alakíttatta át és korszerűsíttette a CPI Hungary, a bérbeadottság csaknem százszázalékos – hangsúlyozta Gereben.

A CPI Hungary a főként hosszú távú ingatlanbefektetésekkel és bérbeadással foglalkozó cseh CPI Property Group tagja. A magyarországi vezető tájékoztatása szerint a magyarországi portfólió 315 ezer négyzetméter alapterületű, mintegy 25 ingatlan van a hazai leányvállalat tulajdonában, irodaházak, kereskedelmi létesítmények, hotelek és logisztikai központok. Ezek összértéke meghaladja a 150 milliárd forintot.

A CPI Property Groupnak főként Németországban és Kelet-Közép-Európában, 12 országban vannak ingatlanbefektetései, illetve leányvállalatai.

Related posts

Leave a Comment