Kétszámjegyű forgalomnövekedést vár a Rossmann

A Rossmann Magyarország Kft. 78,4 milliárd forint árbevételt ért el tavaly, 15,3 százalékkal többet az előző évinél; a drogérialánc idén és jövőre is kétszámjegyű növekedésre számít – mondta Flórián László, a társaság ügyvezető igazgatója pénteken Budapesten, 208. magyarországi üzletük megnyitóján.

A 2017-es évet 4,6 milliárd forint adózás előtti eredménnyel zárta a Rossmann, ami 64 százalékkal haladta meg a megelőző évit – közölte. Tavaly harmincmillió vásárlást regisztráltak a társaság üzleteiben. A tervek szerint idén az árbevétel megközelíti a kilencven milliárd, jövőre pedig a százmilliárd forintot. A tavalyi kétmilliárd forint után idén 2,8 milliárd forintot fordítanak az üzlethálózat és az informatika fejlesztésére.

Flórián kiemelte: a Rossmann webshopjában megrendelhető a drogéria csaknem teljes választéka, több mint 15 ezer termék, amelyeket az egész országban kiszállítanak. Dolgoznak az online kereskedelem további fejlesztésén, egyebek mellett azon, hogy a megrendelt áru bármelyik boltban átvehető legyen. A tervek szerint a Rossmann a tavalyi tíz bolt után az idén, valamint a következő két évben is hasonló nagyságrendben nyit majd új üzleteket – tette hozzá az ügyvezető igazgató.

A 208. magyarországi üzlet budapesti Aréna Mallban nyílt meg csaknem hatszáz négyzetméteren, ez a cég második legnagyobb egysége Magyarországon. A német Rossmann 25 évvel ezelőtt, 1993-ban alapította magyarországi leányvállalatát, a hazai társaság jelenleg 1750 dolgozót foglalkoztat.

Related posts

Leave a Comment