Agrárlogisztikai központ, vásártér és hűtőház alapkövét tették le Nemesvámoson

Agrárlogisztikai központ, vásártér és hűtőház alapkövét tették le pénteken, Nemesvámoson. Az összességében mintegy 260 millió forint értékű létesítmény várhatóan jövő májusra készül el.

Az átadóünnepséget megelőzően Sövényházi Balázs, Nemesvámos polgármestere elmondta, hogy a 830 négyzetméteres agrárlogisztikai csarnok mintegy 190 millió forintból épül, amelyből százmillió forint uniós támogatás.

A csarnok zöldségek és gyümölcsök tárolására, válogatására, csomagolására és feldolgozására alkalmas. Emellett a vásártér és a hűtőház mintegy hetvenmillió forintba került, ebből ötvenmillió forint uniós forrásból származik. Hozzátette: a vásártéren tíz árusítóhely és két nyitott rendezvénytér kap majd helyet, több mint hatszáz négyzetméteres lesz. A mellette elhelyezkedő leendő hűtőház 250 négyzetméteres, hűtésre alkalmas kamrája 140 négyzetméter.

Sövényházi beszélt arról is, hogy az egykori vásárok hangulatát kívánják megteremteni a leendő vásártéren, népzenei programokkal, vásári komédiával és a mindennapi élethez szükséges termények, konyhai- és az állattartáshoz nélkülözhetetlen eszközök kínálatával. Hozzátette: a vásártér és a logisztikai központ is bővíthető a jövőben, ha ezt a kereslet indokolja.

A közétkeztetésbe is szeretnék bevonni a helyi terményeket, ehhez minél több környékbeli céggel és az önkormányzatokkal is igyekeznek felvenni a kapcsolatot – közölte a polgármester.

Related posts

Leave a Comment