A Ford hivatalosan is elkezdte a Puma modell gyártását a romániai üzemében

A Ford hivatalosan is elkezdte a Puma modell összeszerelését a romániai üzemében, amely évente akár 250 ezer járművet is gyárthat – közölte a Ziarul Financiar című román gazdasági napilap.

Az újság emlékeztetett, hogy a dél-romániai craiovai üzemben tavaly 140 ezer járművet gyártottak, hiszen eddig csak egy modellt, az Ecosportot szerelték össze.

A romániai gyárban most először fognak két modellt gyártani egyszerre azóta, hogy a Ford 2008-ban átvette az üzemet. Romániában a Ford fog gyártani elsőként hibrid meghajtású járművet. A lap emlékeztetett, hogy a másik nagy romániai járműgyártó, a francia Renault tulajdonában levő Dacia még nem jelentett be ilyen irányú fejlesztést, a Dacia mioveni-i üzemében csak hagyományos meghajtású járműveket gyártanak.

Az amerikai autógyártó tavaly óta kétszázmillió eurót fektetett be a craiovai üzem bővítésébe, hogy elindíthassa a második modell gyártását. A Ford Romániának összesen hatezer alkalmazottja van.

A Ford 2018 májusban jelentette be, hogy romániai üzemében egy második modell gyártása is elkezdődik az Ecosport hobbiterepjáró után.

Related posts

Leave a Comment