Javul a Sümegi Ipari Park megközelíthetősége

Megkezdődött az új ipari út építése a Sümegi Ipari Parkban.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében Sümeg Város Önkormányzata 280,05 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Sümegi Ipari Park további fejlesztéséhez. A beruházás keretében egy új, 1027 m hosszúságú szilárd burkolatú út megépítésére és közvilágítással történő ellátására kerül sor, amely az ipari park egyetlen szilárd burkolatú útját, az Eitner utcát és a 7327. számú országos közutat köti össze.

Az építési kivitelezés 2019. október 1. napján megkezdődött.

Az új feltáró út legfontosabb feladata a Keszthely/Hévíz/M7 felé induló/felől érkező teljes forgalom lebonyolítása lesz, így az Ipari Park kétirányú tehergépjármű megközelítése biztonságosan átjárhatóvá válik, illetve az iparterület gépjárműforgalmának a lakóövezeten kívüli elvezetését szolgálja. A beruházás az ipari parkban működő és a jövőben betelepülni szándékozó vállalkozások működési helyszínének infrastrukturális fejlesztését, a működési feltételeik kedvezőbbé tételét szolgálja.

A projekt kiemelkedően jelentős beruházás az ipari park elérhetőségének javítása érdekében, hiszen az iparterületen zajló tehergépjármű forgalom jelenleg közvetlenül nem tud rácsatlakozni a 7327. számú, Keszthely, Hévíz, M7 felé vezető közútra. Az öt tonna feletti teherbírású gépjárművek jelentős nehézségek árán tudják megközelíteni az ipari parkot Keszthely irányából, tehát a terület a forgalmi- és közlekedési méretezettség szempontjából biztonságosan jelenleg nem átjárható.

A beruházás egyrészt biztosítja a város gazdasági területeinek megközelíthetőségét a vállalkozások és a munkavállalók számára, amely a gazdaságélénkítéshez elengedhetetlen. Másrészt az – alapvetően gazdasági célú – útvonal tehermentesíti a város jelenlegi közúthálózatát, amely a közúti eljutási idők javítása révén a városi élhetőség, életminőség javításához járul hozzá.

A feltáró út lehetőséget biztosít, hogy az eddig szilárd útburkolattal nem rendelkező ingatlanok is megfelelő útkapcsolattal rendelkezzenek és ezáltal az ipari park területén újabb beépítésre alkalmas ingatlanok legyenek kialakíthatóak.

Related posts

Leave a Comment