Logisztikai beruházással bővül a pátyi ipari park

Logisztikai beruházással bővül a pátyi ipari park, a több mint 2,5 milliárd forintból felépülő raktár a Vöröskő Kft. 68 egységből álló országos üzlethálózatát fogja kiszolgálni.

A NIPÜF Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő Zrt., valamint a Vöröskő Kft. hétfői közös közleménye szerint az átadás 2018 tavaszára várható, az új csarnok előkészítő munkái szeptemberben kezdődtek meg. A bérlemény kiválasztását többek között a korábbinál nagyobb, funkcionálisan jól tagolt raktárterülettel, a műszakicikk-kereskedelemben jellemző szezonális ingadozások kockázatmentes kezelésével, valamint az eddigi bérleti modell egyszerűsítése révén elért költségcsökkentés indokolták.

A csaknem 12 ezer négyzetméternyi raktár- és 350 négyzetméternyi irodaterületet magában foglaló, igény szerint bővíthető és energiatakarékos komplexumban egyszerre 80-135 ezer darab terméket tárolnak majd 2,5-4 milliárd forint értékben. A bérlő Vöröskő Kft. és logisztikai szolgáltatója együttesen körülbelül hatvan főt foglalkoztat majd az új egységben, a létszám a tervezett növekedési ütem mellett évi 5-8 százalékkal növekedhet.

A közlemény idézi a NIPÜF Zrt. vezérigazgatóját, aki elmondta, hogy egy éven belül már a második csarnok épül Pátyon. 2020-ig csaknem 150-200 milliárd forintból építenek gyártó- és logisztikai létesítményeket országszerte olyan területeken, amelyek stratégiai elhelyezkedésüknél fogva hozzájárulhatnak a jövő okos városainak létrejöttéhez. Fazekas Péter, a Vöröskő Kft. ügyvezető igazgatója szerint a pátyi raktár a korábbiaknál kedvezőbb kihasználtságot garantál és javítja a cég versenyképességét. Terveink között szerepel egy – a Vöröskő Kft. által vezérelt – logisztikai rendszer létrehozása is – áll a közleményben.

A NIPÜF Zrt. felidézte, hogy a pátyi fejlesztések lebonyolítására 2016 augusztusában jött létre a NIPÜF Páty Ipari Park Kft.-t, az Inpark Páty mintegy 42 hektáros területén 188 ezer négyzetméternyi ipari létesítmény kaphat helyet. Az állami tulajdonú NIPÜF Zrt. Inpark márkanéven Közép-Európa legnagyobb iparipark-fejlesztési programját hajtja végre országszerte több száz hektáron – írták.

A magyar tulajdonú Vöröskő Kft. mint az Euronics márkanév kizárólagos magyarországi képviselője műszaki cikkek belföldi kereskedelmével foglalkozik. Az 1989-ben alapított, veszprémi székhelyű cég nettó árbevétele 2015-ben több mint 46 milliárd, 2016-ban megközelítőleg ötvenmilliárd forint volt. Adózás előtti eredménye tavaly előtt több mint egymilliárd, tavaly pedig csaknem 713 millió forint volt a nyilvános cégadatok szerint.

Related posts

Leave a Comment