Már nem titok kik ültetnek egymillió fát egy évforduló alkalmából

A DHL több, mint húsz országban biztosítja szállítmányozási szolgáltatásait a kanadai zenész, Bryan Adams ‘Shine a light’ turnéjára. A koncertkörút szeptember 28-i állomása Budapesten, a Hősök terén volt.

Az együttműködés ötletét a DHL 50. évfordulója inspirálta, ugyanis a logisztikai nagyvállalatot 1969. szeptember 25-én alapította Dalyes, Hillblom és Lynn. A DHL és Bryan Adams is emlékezetessé szeretné tenni ezt a partnerséget. Kihasználva a világkörüli turné és az évforduló adta lehetőségeket, a klímavédelemre és a fenntarthatóságra szeretnék felhívni a figyelmet. Nem kevesebbre vállalkoztak, mint hogy az Arbor Day Foundation, Plant-for-the-Planet, WeForest és a Taking Root szervezetek bevonásával együtt, egymillió fát ültetnek 2019-ben. További fák ültetését is tervezik a rock legenda otthonában, Kanadában.

A folyamat már elkezdődött és eddig több, mint 300 ezer fát ültettek a nemzetközi környezetvédelmi előírásoknak megfelelően, így Indonéziában, Nicaraguaban, Malawiban és az Egyesült Államokban is.

„A faültetési kampánynak és Bryan Adams-szel való együttműködésünknek köszönhetően, hosszútávon erősíthetjük a globális ökoszisztémát, illetve a biodiverzitást és a különböző fajok fennmaradását” – mondta Frank Apple, a Deutsche Post DHL Group vezérigazgatója. „Az erdősítés bizonyítottan az egyik leghatékonyabb megoldás a szén-dioxid lekötésére. A DHL vállalatcsoport kitart amellett, hogy 2050-ig nullára csökkenti az egész csoport szén-dioxid kibocsátását. Környezetbarát szállítási megoldásokkal folyamatosan csökkentjük károsanyag-kibocsátásunkat, továbbá az is célunk, hogy hosszú távon fenntarthatóak legyenek ezen irányú törekvéseink.”

A fáknak nagyon fontos szerepe van a légszennyezés lekötésében, mint a mikrorészecskék vagy gázok, illetve hatással vannak az esővíz áramlására, és stabilizálják a talaj minőségét is.

„A DHL-lel való együttműködésnek nagyon fontos üzenete van. Gondoskodnunk kell a környezetünkről – ezért remélem, hogy a jövőben több művész is fontolóra veszi az ilyen jellegű, öko-partnerséget.” – mondta Bryan Adams. „Nagyon büszke vagyok, hogy részese lehetek ennek a kezdeményezésnek.”

Related posts

Leave a Comment