Tízezer darab címke készült egy régi repülőgépből

Idén ünnepli alapításának ötvenedik évfordulóját a DHL Express – globális nagyvállalat, amely jelen van több, mint 220 országban, 380 ezer alkalmazottal – az expressz logisztika úttörője. Komoly múltra tekint vissza az alapító cég, hiszen az első dokumentumot 1969-ben szállították az Amerikai Egyesült Államokból, Honolulu városába.

Az ötvenedik évforduló megünneplése alkalmából a DHL összefogott a bordbar tervező céggel, hogy kiadják a DHL logóval ellátott Aviationtag címkéket. A DHL Express már 2018 óta az Aviationtag partnere a szállításban, így ez tökéletes lehetőség volt, hogy az együttműködést egy következő szintre emeljék. A napokban tízezer darab Aviationtag címkét bocsájtottak áruba, amelynek alapját egy régi Boeing 757-es törzse szolgáltatta.

A Boeing 757-es 2003-ban – amikor a gépet átalakították, hogy teherszállításra alkalmas legyen a DHL Express számára – megkapta a már jól ismert sárga és piros színeket. Mielőtt a DHL szolgálatába állt volna, már 17 évet szolgált, mint utasszállító. 15 évvel, számtalan levéllel, csomaggal és rakománnyal később, 2018-ban véglegesen visszavonult és megpihent a spanyolországi Castellon városában. Amikor a jármű Spanyolországba érkezett, senki sem gondolta, hogy csupán egy éven belül még egy utolsó utazásra indul.

Maga a folyamat nagyon érdekes, mivel a jármű törzséből kinyert anyagot méretre vágják a Köln-ben található, bordbar manufaktúrában, addig formázzák és csiszolják, amíg elnyeri végső címke formáját, végezetül pedig lézerrel gravírozzák. Mindegyik Aviationtag-en látható a gép típusa, regisztrációs és kiadási száma, kiadási méret és természetesen, a már jól ismert DHL logó.

Így a Boeing 757, mára újjászületett kulcs, valamint poggyászcímkeként funkcionál – de a gyűjtők is számára is értékes relikviája lehet.  A kis címkék mindenki számára érdekesek és hasznosak lehetnek, aki szeret repülni, azonban ennek a különleges kiadásnak még pluszban sajátos és egyedi varázsa van. Több, mint másfél évtizeden át szolgált az égi jármű, szállítmányonként több, mint negyven tonnát mozgatva és juttatva célba. Lényegében, bárki, aki megveszi az  Aviationtag egyikét, nem csak a címkét veszi meg, de egy darabot a számtalan történetből, amit a gép tudna mesélni. Ami valaha egy darabka fém volt, az ma már a légi történelem része.

A limitált számban legyártott Aviationtag a készlet erejéig elérhető.

Related posts

Leave a Comment