Új tehergépkocsi-abroncsokat dobott a piacra a Dunlop

A Dunlop a 17,5”, illetve 19,5” felniátmérőjű kormányzott és húzó könnyű tehergépkocsi-abroncsok új kínálatát vezeti be.

Az SP346 és SP446 termékcsaládokat kifejezetten a magas futásteljesítmény, kiváló tapadás és tartósság biztosítására tervezték. Az új kínálat tíz SP346 kormányzott abroncsból és tíz SP446 húzó abroncsból áll, melyek fejlesztés alatt álló – például elektromos vagy hibrid – meghajtású járművekhez is alkalmasak.

Az új termékek a legmodernebb technológiájú kialakítással rendelkeznek, melynek része a sokoldalú használatot és alacsony üzemeltetési költséget biztosító robusztus karkasz-szerkezet. Kulcsfontosságú előnyük a magas futásteljesítmény, mely a kedvezőtlen használati körülmények és szélsőséges időjárási viszonyok esetén a kimagasló tartóssággal együtt hosszú élettartamot eredményez. A kormányzott, illetve húzó abroncsok 3PMSF (3 hegycsúcs és hópehely) jelölése biztosítja a tökéletes téli megfelelést, optimalizált gördülési ellenállásuk pedig alacsony üzemanyagfogyasztást eredményez.

Az új abroncsok a megjelenő új technológiákat, például elektromos vagy hibrid hajtást alkalmazó haszongépjárművekhez is alkalmasak, melyek nyomatékviszonyai eltérnek a hagyományos könnyű tehergépkocsikétól.

Az SP346 és SP446 termékcsaládok felváltják az SP344 és SP444 termékcsaládokat. Az SP346 kormányzott abroncs és az SP446 húzó abroncs is hatféle méretben érhető el a 17,5”-os és négyféle méretben a 19,5”-os felnimérethez, ami összesen 20 új abroncsot jelent.

„A Dunlop új SP346 és SP446 17,5”-os, illetve 19,5”-os termékcsaládjai kiegészítik a sikeres 22,5”-os termékeket. Magas futásteljesítményt, kiváló tapadást és tartósságot kínálnak bármely alkalmazáshoz, beleértve a távolsági fuvarozást, a regionális áruterítést és a városi körülményeket is” – mondta Benjamin Willot, a Goodyear európai haszongépjárműabroncs-divíziójának marketingigazgatója. Hozzátette, hogy ezek az abroncsok nem csupán nyugalmat biztosítanak a flottaüzemeltetők számára, de a jövőben várható változásokat is előrevetítik, mint például a téli abroncsok szigorúbb szabályozását, illetve a hibrid és elektromos járművek térhódítását. Az SP346 és az SP446 a jövő minden kihívására felkészült.

Az előrelépéseket jól jelzi, hogy a 245/70R17.5 méretben az előző abroncsgenerációhoz képest az SP346 futófelülete jóval robusztusabb, az SP446 esetében pedig az üzemanyaghatékonyság, a nedves tapadás és a zajszint címkebesorolásai E-ről D-re, D-ről C-re, illetve kettőről egy hullámvonalra javultak.

Related posts

Leave a Comment