Új tetőcserépgyárat épít a Terrán Kunszentmiklóson

Új tetőcserépgyárat épít a Terrán építőipari nagyvállalat kunszentmiklósi gyáregysége mellett. A mintegy kétmilliárd forint összegű beruházást a magyar állam több mint 480 millió forinttal támogatja.

Gódi Attila (képünkön), a Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: a kizárólag magyar tulajdonban lévő cég gyártókapacitásának bővítése érdekében kezdi meg a 2008-ban átadott kunszentmiklósi gyáregység második, közel 3000 négyzetméteres gyártóüzemének kivitelezését. Az új épületbe telepített automata gépsornak köszönhetően a gyártókapacitás megduplázódik.

A beruházásnak köszönhetően a vállalat 261 munkahelyének megtartása mellett további húszat hoz létre.

A bólyi székhelyű Terrán csoport árbevétele tavaly 14 milliárd forint volt – ezen belül a kft. árbevétele elérte a nyolcmilliárd forintot – mintegy húsz százalékkal nőtt az előző évhez képest. A mintegy négyszáz munkavállalót foglalkoztató vállalkozás az elmúlt évben több mint hatvanmillió betoncserepet gyártott. A Terrán cégcsoport a régió kilenc országába – egyebek mellett Csehországba, Szlovákiába, Szlovéniába, Horvátországba, Romániába és Szerbiába – szállítja termékeit.

Related posts

Leave a Comment